A Tom - Dober Kennel története

>> Vissza <<

Üdvözlöm Önt a Tom-Dober Kennel történeténél! Török Tamásnak hívnak, 1974. május 30-án születtem Hajdúnánáson, Magyarországon. Egy kisvárosban, Hajdúdorogon élek, ami Hajdú-Bihar megyében található. Első dobermannomat 1986. május 30-ára, a születésnapomra kaptam a szüleimtől. A neve Valdimora Gerry volt. Ezzel a kutyával kezdődött a dobermann iránti szeretetem. A szüleim nagyon sokat segítettek a felnevelésében és a fajta megismerésében. Számos hazai kiállításra elvittük, aminek az eredménye a Hungária Champion és a Hungária Babérkoszorús Champion címek elnyerése lett. A fajta alaposabb megismerése és megszeretése után nem sokkal, Dobermannos barátainktól hallottunk egy hazai Dobermann Klub alapításáról. Ez a szervezet a Hungária Dobermann Klub volt, aminek mi az alapító tagjai vagyunk. 1998-ban alapítottuk Békéscsabán. Édesapám a titkári feladatokat hosszú évekig látta el.

A Gerry után következő kutyám Black Princesin Alice volt. Alicét is még csak hazai kiállításokra hordtuk, és úgyszintén Hungária Champion és Hungária Babérkoszorús Champion címekkel büszkélkedhetett, valamint Magyarország legszebb dobermannja volt 1991-ben és 1992-ben. Tőle születtek az első saját tenyésztésű kiskutyáim, akiknek az apja egy, annak idején Németországból importált, Cherka v. Waldeck nevű kan volt. Ezen kiskutyák révén léptünk tovább a dobermannozásban. Minden egyes alomból meghagytunk magunknak egy kan és szuka kölyökkutyát.

Tom-Dober Dalida , Tom-Dober Dedra : velük szintén még csak hazai kiállításokon bizonyítottunk, többszörös Champion , Derby és Grand Champion győztesek voltak.

Az 1994-es évektől kezdődően veszünk részt az évente egyszer, más-más országban, az IDC (International Dobermann Klub) szervezésében megrendezésre kerülő fajtakiállításokon. Az itt látott állomány révén újabb és újabb lehetőségek nyíltak meg előttünk. Nagyon sok külföldi tenyésztővel ismerkedtünk meg, illetve kerültünk kapcsolatba.

Ezen új ismeretségek révén adódott lehetőségünk arra, hogy megvásároljuk két külföldi tenyésztésű szukánkat: Aida Aeshta v. Ashanti t és Brenda Bahia v. Ashanti t. Ők ketten nagyban befolyásolták, illetve megalapozták jelenlegi dobermann állományunkat.

A szukák fedeztetését csakis megfelelő vérvonalú, és kimagasló genetikai háttérrel rendelkező reprenzentáns egyedekkel végzem, mint például : Gadis Geromy del Citone, Modus Ost Aviator Ace , Modus Ost Wild Wind, Tamerlan iz Slavnoi Stai . , P'imms Number One iz Doma Domeni , Fedor del Nasi , Quillam Quasim del Citone . Ezen fedeztetések révén már odáig jutottam, hogy európai szintű dobermann állománnyal rendelkezem, és kutyáimmal együtt már bizonyítani tudtunk az I.D.C., az A.I.A.D., a Trofeo Caliandro és a Golden Dobermann Klubkiállításokon, vagyis minden, Európában megrendezésre kerülő színvonalas és elismert fajtakiállításon, továbbá Európa- és Világkiállításokon.

Ma már számos kutyát tartunk otthon, de arra mindig gondosan ügyelünk, hogy nevelésük, kiállításokra való kiképzésük és felkészítésük körültekintő és alapos legyen. A kiskutyák felnevelésére is nagyon nagy gondot fordítok, a kölyköket a megfelelő oltásokkal és hasznos nevelési tanácsokkal együtt adom át az új tulajdonosoknak. A tőlünk elkerült kicsik nevelését a továbbiakban is figyelemmel kísérjük, a tulajdonosok bármikor fordulhatnak hozzánk segítségért.

Több kölyökkutya került tőlünk külföldre is: Amerikába, Németországba, Romániába, Svájcba, Norvégiába . A külföldi kutyatulajdonosokkal és az ismerősökkel, barátokkal is napi kapcsolatban vagyok a telefon és az internet segítségével.

Az elkövetkezendő években is arra szeretnék törekedni, hogy nagyon jó minőségu, és tulajdonságú dobermann kutyákat tenyésszek, akik a hazai és külföldi kiállításokon, valamint a munka terén is a legjobbat tudják nyújtani, nagyon sok örömet szerezve ezzel a tulajdonosaiknak.

A fajta tenyésztésében elért sikereket természetesen nem kizárólag magamnak köszönhetem, ezekhez elengedhetetlen volt családom mindenre kiterjedő segítsége.

   
Erika & Elli
 
Luca & Persona Peach

Tamás, Anton & AldoTörök Tamás
Tom-Dober Kennel
tulajdonosTamás, Gerry & Sajó
Valdimora Gerry
Tamás & Alice
Márta, Dalida, Dedra & János
Aida Aeshta von Ashanti
Brenda Bahia von Ashanti
Márta és Fanny
János és Effi
>> Vissza <<
Tom-Dober - Dobermann Kennel
Weboldal készítés: Szimbol Kreatív Stúdió